Fabelaktige Fabelaktiv

For en sensasjon!

Et bitte lite myggselskap fra Hamar går altså hen og river til seg en Emmypris i konkurranse med store produksjonsselskap fra hele verden. Produksjonsselskaper som kan skilte med budsjetter som er mange ganger så store som det budsjettet Fabelaktiv hadde til disposisjon når de lagde vinterversjonen av «Energikampen» – eller «Energy survival» – som er den engelske tittelen på den prisbelønnede serien. Det viser seg altså at det går an for norske aktører å spise kirsebær med de store når bare ideene er gode nok, når produksjonsfolka er godt spleisa sammen til et team som ønsker å lage godt TV, når mannskapet som klipper sammen opptakene til et ferdig produkt er superdyktige, og når lyd og fargekorreksjon blir tatt vare på av folk med finjusterte ører og øyne som ikke trenger mye linsekorreksjon. Da blir produktene bra. Ja, faktisk så bra at en internasjonal TV-bransje sier: Her er det beste programmet og den beste programserien for barn som er laget dette året. Energikampen. Ikke fra USA. Ikke fra Canada. Heller ikke India. Eller noen annen plass på kloden. Men fra Norge, og fra Hamar. Jeg er stolt av å ha vært en av de mange medvirkende til sukssessproduksjonen. Ikke bare gjennom min jobb som leder for Fabelaktiv de årene jeg fikk sammen med den flotte gjengen, men kanskje aller mest på grunn av de tilskuddene jeg fikk anledning til å bevilge til utviklingen av serien gjennom min jobb i det regionale filmfondet Film3 – før jeg begynte i Fabelaktiv. Altså: den første Emmy til Norge noen sinne! Til Energikampen og til Fabelaktiv. Håper prisen gir energipåfyll til utvikling av nye programmer og serier som kan gi nye nominasjoner, og som kan være med å glede nye generasjoner TV-seere. Grattis!!

Slik ser en vaskeekte Emmystatuett ut - som den første på norsk jord

 Slik ser en vaskeekte Emmystatuett ut – som den første på norsk jord

http://www.youtube.com/watch?v=owWBK1oblqU